Trhané vepřové s meruňkovým džemem
Velmi jednoduchá příprava masa, kterou zvládne každý a výsledek je famózní. Tajemstvím opravdu dobrého jemného vepřového masa je jeho pomalé pečení na nízkou teplotu. Může se to zdát trochu zdlouhavé, ale čekání stojí za to.
6-8 porcí
pořádný kus pěkně prorostlé krkovice nebo vepřového ramene (cca 1 500 g)
Marináda - fantazii se meze nekladou:
- meruňkový džem
- kečup (nejlépe domácí nebo rajský protlak)
- citron chemicky neošetřený
- česnek
- mletý pepř
- mletá červená paprika
- bylinky (tymián, dobromysl, rozmarýn)
- sůl
- chilli paprička
- 2 lžíce rostlinného oleje
Podáváme s chlebem, plackami, v bulce. Nasládlé voňavé maso si perfektně rozumí s pikantními okurkami a cibulovým čatní.